Author Topic: Geld verdienen op internet, met een website of blog hoe doe je dat ?  (Read 6956 times)

Description:

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Esmee

 • NIMA Marketinggroep
 • Full Member
 • ******
 • Posts: 225
 • Gender: Female
Hier worden tips en uitleg geven hoe je een website of blog maakt en deze kan gebruiken om geld te verdienen op internet. De input op dit bericht zijn van ervaren online ondernemers. Geld verdienen op internet is niet moeilijk, als je maar de juiste stappen volgt. Lees meer in de berichten van dit onderwerp.


Ik weet iets leuks, gebruiken we ook in mijn opleiding tijdens de introductie. Ik start een onderwerp jullie vullen aan, met als doel een kwalitatief onderwerp neer te zetten over geld verdienen met een website. De start van een website of blog is altijd moeilijk, want je weet meestal niet hoe. Zelf heb ik dit probleem ook gehad, met dit initiatief, wil ik mensen helpen om de juiste stap te maken.

Ik wil geld verdienen op internet en hiervoor ga ik de volgende voorbereidingen doen. Ik heb in ieder geval nodig:

1. Mijn laptop of computer
2. Internetverbinding met google
3. Informatie hoe dit moet.

Hoe het moet wordt uitgelegd in onderstaande berichten. De start is altijd lastig, je moet dit echt gestructureerd doen, anders heb je minder kans van slagen.


Who next ;D


Hier zetten wij alleen kwalitatieve berichten neer. Berichten die hieraan niet voldoen worden aangepast of verwijderd. mvgr Peter

Verdien online geld forum


Fee

 • NIMA Marketinggroep
 • Hero Member
 • ******
 • Posts: 1200
 • Gender: Female
Re: Geld verdienen op internet, met een website of blog hoe doe je dat ?
« Reply #1 on: July 14, 2018, 10:24:51 PM »
Een kladblok om tips op te schrijven. Deze tips zet ik in alfabetische volgorde neer, zodat ik ze kan terug lezen. Alles wat niet waar kan zijn, lees ik niet. Ik ga eerst informatie zoeken naar het onderwerp en ik ga zoek naar een onderwerp wat veel gezocht wordt. De link voor keywoorden staat hieronder :-*

https://adwords.google.com/intl/nl_nl/home/tools/keyword-planner/

Pita

 • NIMA Marketinggroep
 • Hero Member
 • ******
 • Posts: 1758
 • Gender: Female
Re: Geld verdienen op internet, met een website of blog hoe doe je dat ?
« Reply #2 on: July 15, 2018, 09:22:42 AM »
Ik ga naar de zoekwoorden tool en ga kijken of er veel zoekwoorden zijn van bijvoorbeeld afvallen. Hiermee ga ik kijken of het onderwerp wat ik kies een potentieel publiek heeft. Dit bepaald mijn keuze van de domeinnaam. Ik ga verder met het onderwerp afvallen, omdat hier voldoende potentieel zit.

VMBO KD (2005)
AOV (2014)
NIMA Basiskennis Marketing (2014)
NIMA-A Marketing (2015)
NIMA B Consumentenmarketing (2016)
HAVO ENGELS/NEDERLANDS (2015)
VWO Filosofie (2016)
HBO deeltijd Commerciële Economie 3e jr

Jordi

 • ONLINE ONDERNEMER
 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 1246
 • Gender: Male
Re: Geld verdienen op internet, met een website of blog hoe doe je dat ?
« Reply #3 on: July 15, 2018, 09:55:50 AM »
Leuk en luchtig ;)

Ik zie verschillende zoekwoorden met een hoogvolume. In excel ga ik deze zoekwoorden markeren. Ik ga informatie zoeken over dit onderwerp. De links naar informatie sla ik op. Ik ga naar de biblotheek om boeken te halen over dit onderwerp. Ik ga op internet zoeken naar websites op dit onderwerp en onderzoek hoe hun opbouw is, om een idee te vormen hoe ik zelf het zou moeten doen. Het schrijven van de inhoud van de website ga ik doen door het maken van een profielwerkstuk.

Informatie
https://nl.wikipedia.org/wiki/Profielwerkstuk
https://www.profielwerkstukonderwerpen.com/stappenplan-profielwerkstuk-maken/

Tijdsduur

50 tot 100 uur

Ik maak een werkplan voor het schrijven van dit profielwerkstuk. Ik maak dit Profielwerkstuk  voor mijzelf met als doel een goede website te maken. Wat ik niet doe is het overschrijven van andere websites, mijn Profielwerkstuk is origineel en mijn product.

Ook al vinden anderen mensen het kinderachtig ik ga mijn eigen weg en ik doe het voor mijzelf.


Voor google zie https://www.verdienonlinegeldforum.com/online-geld-verdienen-(nieuws-vragen-en-discussie)/gevonden-worden-op-google-hoe-doe-je-dat/
HEAO CE
NIMA B

Esmee

 • NIMA Marketinggroep
 • Full Member
 • ******
 • Posts: 225
 • Gender: Female
Re: Geld verdienen op internet, met een website of blog hoe doe je dat ?
« Reply #4 on: July 15, 2018, 10:38:13 AM »
Google is je vriend, dus ga op zoek naar informatie hoe je een profielwerkstuk moet schrijven:Ga jou onderzoeksvraag benoemen, is de vraag waarop je antwoord wilt hebben. Inzake afvallen wil je antwoord hebben op welke manier je het beste kunt afvallen.

Deze vraag ga je omzetten in deelvragen

1. wat is afvallen
2. Hoe val je af
3. wat zijn de voordelen en nadelen van afvallen

Uit de deelvragen kunnen weer sub of sub sub deelvragen ontstaan

Hoe val je af

Sub deelvragen

1. Hoe val je af door minder te eten
2. Hoe val je af door minder te bewegen
 
En je maakt een profiel werkstuk voor jezelf met als doel een goede website. En het werk!

Verdien online geld forum

Re: Geld verdienen op internet, met een website of blog hoe doe je dat ?
« Reply #4 on: July 15, 2018, 10:38:13 AM »

Peter

 • Global Forum Moderator
 • NIMA Marketinggroep
 • Hero Member
 • ******
 • Posts: 1364
 • Gender: Male
 • Moderator
Re: Geld verdienen op internet, met een website of blog hoe doe je dat ?
« Reply #5 on: July 15, 2018, 10:47:40 AM »

Ik heb de titel aangepast,   geld verdienen op internet, hoe doe je dat ipv geld verdienen op internet. De reden hiervoor is dat een titel iets moet zeggen over de inhoud en de bezoeker geïnteresseerd moet worden om de inhoud te lezen

Je gaat de onderzoeksvraag en deel (sub subsub) vragen beantwoorden. Je doet dit eerst heel grof, verbeteren doe je later. De informatie over de onderzoeksvragen haal je van internet, de bibliotheek of uit tijdschriften.

Je schrijft het liefst in eigen woorden, maar wel zo dat een ander dit ook begrijpt.

Je mag niets overschrijven. Overschrijven is bijvoorbeeld, dat je informatie kopieert van een andere website of een compleet boek overschrijft. Dit is niet het schrijven van een werkstuk maar plagiaat. Van het plegen van plagiaat kun je veel last krijgen. Dit ga je niet doen.

Ik onderzoek altijd of niemand van mij heeft geleend d.m.v. de website https://www.copyscape.com. Ik heb hier een professioneel account van. Andere online ondernemers maken ook hier gebruik van. Dit moet je echt niet doen.

Wat wel mag is citeren. Als je bijvoorbeeld een stelling tegenkomt, waarmee je het niet eens mee bent of juist wel mee eens. Dit worden citaten genoemd.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Auteursrecht

Citaatrecht: auteursrechtelijk beschermde werken mogen in Nederland geciteerd worden in een aankondiging, beoordeling, polemiek of wetenschappelijke verhandeling, onder de voorwaarde dat het werk waaruit geciteerd wordt rechtmatig openbaar is gemaakt en het geciteerde materiaal een subfunctie vervult in het hoofdwerk (art. 15a Aw). Het citaatrecht is beperkter en meer afgebakend dan het begrip fair use.

Werken van de overheid en overheidsinstellingen zijn vrij van auteursrecht, tenzij anders is bepaald en aangegeven.

§ 6. De beperkingen van het auteursrecht Artikel 15b Als inbreuk op het auteursrecht op een door of vanwege de openbare macht openbaar gemaakt werk van letterkunde, wetenschap of kunst, waarvan de openbare macht de maker of rechtverkrijgende is, wordt niet beschouwd verdere openbaarmaking of verveelvoudiging daarvan, tenzij het auteursrecht, hetzij in het algemeen bij wet, besluit of verordening, hetzij in een bepaald geval blijkens mededeling op het werk zelf of bij de openbaarmaking daarvan uitdrukkelijk is voorbehouden. Ook als een zodanig voorbehoud niet is gemaakt, behoudt de maker echter het uitsluitend recht, zijn werken, die door of vanwege de openbare macht zijn openbaar gemaakt, in een bundel verenigd te doen verschijnen.

Voorbeeld van overheidsinstellingen

https://cbs.nl
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/overgewicht

De informatie van overheids instellingen zijn vrij van copyright, maar het is wel zo netjes om hier een verwijzing naar te maken, d.w.z. een bronvermelding. In je profielwerkstuk moet dit ook.

Je doet onderzoek en verwijzingen onderbouwen je onderzoek. Je kan ook eigen onderzoek doen en dit verwerken in je profielwerkstuk.

Wikipedia

In Wikipedia staat veel informatie.  Voorbeeld is

https://nl.wikipedia.org/wiki/Verantwoord_afvallen

Deze informatie mag je gebruiken, echter onder de onderstaande voorwaarden:

De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.nl

Je bent vrij om:

het werk te delen — te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat
het werk te bewerken — te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken
voor alle doeleinden, inclusief commerciële doeleinden.

Deze licentie is goedgekeurd voor Free Cultural Works.
De licentiegever kan deze toestemming niet intrekken zolang aan de licentievoorwaarden voldaan wordt.

Onder de volgende voorwaarden:

Naamsvermelding — De gebruiker dient de maker van het werk te vermelden, een link naar de licentie te plaatsen en aan te geven of het werk veranderd is. Je mag dat op redelijke wijze doen, maar niet zodanig dat de indruk gewekt wordt dat de licentiegever instemt met je werk of je gebruik van het werk.

GelijkDelen — Als je het werk hebt geremixt, veranderd, of op het werk hebt voortgebouwd, moet je het veranderde materiaal verspreiden onder dezelfde licentie als het originele werk.

Geen aanvullende restricties — Je mag geen juridische voorwaarden of technologische voorzieningen toepassen die anderen er juridisch in beperken om iets te doen wat de licentie toestaat.


Ik ben verheugd dat dit onderwerp is gestart, dit geeft een kwaliteitsimpuls voor het forum. Ik zal ook weer regelmatig bijdragen doen
Peter
Global Forum Moderator

Rob

 • NIMA Marketinggroep
 • Hero Member
 • ******
 • Posts: 1133
 • Gender: Male
Re: Geld verdienen op internet, met een website of blog hoe doe je dat ?
« Reply #6 on: July 15, 2018, 12:08:53 PM »
Als je werk gebruikt onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen mag je dit werk gebruiken, veranderen en aanpassen. Echter je mag er zelf geen copyrights aanhangen.

GelijkDelen — Als je het werk hebt geremixt, veranderd, of op het werk hebt voortgebouwd, moet je het veranderde materiaal verspreiden onder dezelfde licentie als het originele werk.

Als ik een nieuwe website heb, dan gebruik af en toe een stukje uit Wikipedia. Ik maak er een link naar toe. Een stukje tekst uit wiki, wil niet zeggen, dat mijn gehele website mag worden gekopieerd.

Ik bewaak ook mijn websites d.m.v. https://www.copyscape.com. Ik treed actief op, tegen copycats, want ik werk niet voor niets.

Conclusie van de berichten van Peter en van mij is dat je werk origineel moet zijn, vooral in je eigen woorden. Het is dus origineel.

Foto's op je website

Foto's zijn belangrijk op je website. Dit spreekt de bezoeker meer aan en google is gek op website met foto's. Ik ga hier niet verder op in, dit lijkt mij een onderwerp dat wij hier niet moeten bespreken. Wel een verwijzing naar moeten maken.

Foto's van je website zijn afkomstig uit openbare bron, zoals wikipedia, maar het liefst uit eigen werk. Eigen werk kun je zelf het makkelijkst maken door je camera op je mobiel of een gewone camera. Als je op vakantie bent of een dag je weg, of op museumbezoek, maak je een foto's van allerlei onderwerpen. Deze foto's sla je op in verschillende mappen op je computer.

Voor afvallen bijvoorbeeld maakt je foto's van mensen op het strand. Je zorgt dat de mensen onherkenbaar zijn en je zet er geen naaktfoto's of andere aanstootgevende foto's op. Dit is een kwestie fatsoen en krijgt geen verdere problemen.


@Peter, mee eens, dit geeft positieve energie
HEAO-BE
NIMA-A
NIMA-B

Sub Moderator en moraalridder en online ondernemer

Rene

 • Oud en wijs of eigenwijs
 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Posts: 374
 • Gender: Male
Re: Geld verdienen op internet, met een website of blog hoe doe je dat ?
« Reply #7 on: July 15, 2018, 12:16:01 PM »

Ik heb de titel aangepast om dit bericht nog aantrekkelijker te maken

Geld verdienen op internet, met een website of blog hoe doe je dat ? ipv geld verdienen op internet, hoe doe je dat


Je zal er in het begin geen 50 of 100 uur overdoen, meer eerder 200 uur. Dit is veel vrije tijd, maar het levert je wel vaardigheden op en je levert een goed product, welke kansen heeft om te slagen. We maken een website of blog om geld te verdienen. Een website die je gemaakt heb met knippen en plakken heeft weinig kans van slagen.

Het draait om onderzoek en het onderzoek verwerken in een verslag. Dit verslag is de basis van je website.


@Peter jij was toch ooit bezig aan een cursus over geld verdienen op internet. Zijn dit nog steeds plannen of ga je dit nog ooit afronden?
Moderator of @Moraalridder
Oud en wijs of eigenwijs.

Peter

 • Global Forum Moderator
 • NIMA Marketinggroep
 • Hero Member
 • ******
 • Posts: 1364
 • Gender: Male
 • Moderator
Re: Geld verdienen op internet, met een website of blog hoe doe je dat ?
« Reply #8 on: July 15, 2018, 03:57:57 PM »
Foto's zijn belangrijk voor google. Bij elk bericht minimaal één foto. Bij elke foto moet je een omschrijving toevoegen en de title en de"alt". Dit betekend dat Google ook deze foto's indexeert

Een relevante foto geeft ook kwaliteit aan een onderwerp. Wordt aantrekkelijk voor de bezoekers. Een plaatje is illustratief en zegt soms meer dan woorden.

Om te komen tot een kwalitatieve vulling met foto's moet je op zoek gaan naar materiaal. Op Wikipedia kun je veel foto's vinden, die je kan gebruiken. Aan dit gebruik zitten voorwaarden verbonden.

Het beste is het maken van eigenmateriaal, zoals @Rob al eerder had omschreven. 

Kwalitatieve hoeveelheid tekst

Je website bevat minimaal 4000 woorden tekst. Het liefst 10000 woorden. De voorpagina (de index) bevat minimaal 1000 woorden. De andere pagina's minimaal 300 woorden.

Als de tekst kwalitatief niet goed is, dan moet je hem niet plaatsten. Bijvoorbeeld je kunt de stellingen niet onderbouwen. Je kunt dan beter deze tekst verbeteren en dan pas plaatsen.

Aanvullingen en vernieuwing op de website

Een website is nooit helemaal af. Als je aantrekkelijk wilt blijven voor je bezoekers moet je regelmatig aanvulling doen op je website of Blog. Dit betekend dat je regelmatig een bericht moet plaatsen.

Het beste kun je een voorraad aan berichten maken. Dit is mogelijk met WordPress. Om een goede website of Blog te schrijven, adviseer ik je om WordPress te gebruiken. WordPress heeft veel mogelijkheden en is gemakkelijk te bedienen en te onderhouden.

Quote
@Peter jij was toch ooit bezig aan een cursus over geld verdienen op internet. Zijn dit nog steeds plannen of ga je dit nog ooit afronden?

@Rob Ik heb een aardige basis staan, edoch ik moet dit verder uitwerken. Ik heb de voorrang gegeven aan andere projecten, waarmee ik mijn inkomen kon vergroten. Ik vind dit nog steeds een leuk onderwerp, om over te schrijven. De basis van de cursus is affiliate marketing. Ik zet deze cursus alleen online, als deze kwalitatief goed is. Momenteel trekt de werkgelegenheid aan en mensen verdienen meer, zodat er minder vraag is naar dit soort producten. Deze dip aan de vraag kant is tijdelijk, omdat mensen graag van huis willen werken. De vraag hiervoor zal binnen 2 jaar aantrekken. Dus tijd zat nog.
Peter
Global Forum Moderator

Anneke

 • NIMA Marketinggroep
 • Hero Member
 • ******
 • Posts: 656
 • Gender: Female
Re: Geld verdienen op internet, met een website of blog hoe doe je dat ?
« Reply #9 on: July 15, 2018, 10:47:23 PM »
Als klaar bent met je profielwerkstuk, moet je dit kritisch gaan lezen. Je moet de storende taalfouten er uithalen en ervoor zorgen dat de tekst loopt. Na een dag moet je het nog een keer nalezen, omdat je dan fouten ziet, die je bent vergeten.

Als alles klopt kun je dit online zetten. Je moet enkel de domeinnaam registeren en de hosting. Je moet nu een keuze maken voor de beste en goedkoopste leverancier.

Versio is momenteel de goedkoopste leverancier. Ik gebruik zelf versio, omdat deze volgens mijn mening goed en goedkoop is. De juiste prijsverhoudingen. Voor 12,50 incl BTW heb ik hosting voor max 25 domeinen en één domeinnaam.

De domeinnaam moet iets zeggen van de inhoud van je website. Kies bewust de juiste domeinnaam en geeft je website een pakkende titel.

Verdien online geld forum

Re: Geld verdienen op internet, met een website of blog hoe doe je dat ?
« Reply #9 on: July 15, 2018, 10:47:23 PM »

 

Laatste berichten

Geldverdienen$$ heeft zich aangemeld op het forum. by Peter
Yesterday at 10:56:43 PM

Re: Project Voetbalblog by Fee
Yesterday at 05:11:59 PM

Re: Project Voetbalblog by Dimian
January 18, 2019, 09:36:50 AM

Re: Project Voetbalblog by Pita
January 15, 2019, 08:27:42 PM

Re: Project Voetbalblog by Dimian
January 14, 2019, 10:41:13 PM

Re: Hoe krijg je traffic naar je affiliate link zonder advertentiebudget? by Jordi
January 13, 2019, 08:42:49 PM

Re: Hoe krijg je traffic naar je affiliate link zonder advertentiebudget? by Pita
January 12, 2019, 05:31:04 PM

Re: Hoe krijg je traffic naar je affiliate link zonder advertentiebudget? by Baliman
January 12, 2019, 12:36:12 AM

Re: Hoe krijg je traffic naar je affiliate link zonder advertentiebudget? by Fee
January 11, 2019, 10:27:54 PM

Re: Hoe krijg je traffic naar je affiliate link zonder advertentiebudget? by Jordi
January 10, 2019, 02:03:16 PM

Re: Hoe krijg je traffic naar je affiliate link zonder advertentiebudget? by Baliman
January 10, 2019, 12:46:57 AM

Re: Hoe krijg je traffic naar je affiliate link zonder advertentiebudget? by Jordi
January 09, 2019, 11:57:40 PM

Top Posters

admin
Posts: 4938
Pita
Posts: 1758
Peter
Posts: 1364
Jordi
Posts: 1246
Fee
Posts: 1200
Marco
Posts: 1167
Rob
Posts: 1133
Lexus
Posts: 1118
Chris
Posts: 950
Anneke
Posts: 656
Online Marketeer
Posts: 548
Rene
Posts: 374
Cookie
Posts: 359
Luukratief
Posts: 315
Gerrit87
Posts: 305
Powered by EzPortal