Author Topic: Internetmarketing (ook wel online marketing of e-marketing genoemd)  (Read 6841 times)

Description:

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Rene

  • Oud en wijs of eigenwijs
  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 374
  • Gender: Male
Internetmarketing (ook wel online marketing of e-marketing genoemd) is de marketing van producten of diensten via internet. Tot internetmarketing wordt onder andere gerekend: zoekmachineoptimalisatie, reclamebanners, e-mailmarketing, referralmarketing, affiliate marketing, interactieve marketing, weblogmarketing en virale marketing.

Internetmarketing brengt het creatieve en technische werkgebied samen. Daaronder zijn te verstaan: design, ontwikkeling (van websites), adverteren en verkoop. Internetmarketing wordt ook in verband gebracht met het toepassen van adverteren tijdens verschillende fasen van de ‘customer engagement cycle’ door zoekmachinemarketing (Search Engine Marketing SEM), zoekmachine optimialisatie (Search Engine Optimization SEO), banneradvertenties op relevante websites, emailmarketing, and Web 2.0 strategieën.

Bedrijfsmodellen

Internetmarketing kent diverse bedrijfsmodellen:

E-Commerce: [/u]het model waarbij producten direct aan de consument worden verkocht, aan bedrijven of van consument aan consument.

Lead-based websites[/u] de strategie waarbij een bedrijf waarde creëert door het vergaren van ‘sales leads’ (potentiële klanten) van zijn website. Deze organische leads worden doorverkocht aan andere bedrijven, zodat zij de leads kunnen benaderen met hun producten en of diensten.

Affiliate marketing: het proces waarbij een product of dienst dat door een bedrijf is gecreëerd, door een ander wordt vermarkt of verkocht voor een bepaalde commissie (vaak ligt dit percentage tussen de 5 en 20% van het product). Vaak verschaft het producerende bedrijf informatie aan hun affiliates. Denk daarbij aan verkoopbrieven, affiliate links en tracking tools.

Local internet marketing: een strategie waarbij een klein bedrijf het internet zo gebruikt dat potentiële klanten in contact worden gebracht met de producten en diensten van het kleine bedrijf. Vaak is het opbouwen van een relatie een belangrijke voorwaarde voor succes. Local internet marketing maakt gebruik van middelen zoals social media marketing en gerichte online verkooppromoties.
Een-op-eenbenadering

In een-op-eenbenadering richten marketeers zich op een gebruiker op het internet, zodat het bericht (email etc.) persoonlijk aan hem of haar gericht is. Deze benadering wordt gebruikt in zoekmachinemarketing, waarbij de getoonde advertenties gekoppeld zijn aan zoekwoorden die in de zoekmachines worden ingevoerd. Vaak maakt men dan gebruik van pay-per-click (PPC). Maar er zijn ook veel andere manieren om dit te kunnen doen. Veel hiervan worden uitgelegde op deze pagina, hij is wel in het engels maar is wel duidelijk! online marketing blueprint

Nichemarketing

Nichemarketing is een methode om meer nadruk te leggen op de specifieke wensen van consumenten. Nichemarketeers verschillen van traditionele internetmarketeers, omdat zij meer kennis hebben van een gespecialiseerd onderwerp. Bijvoorbeeld, bij traditionele internetmarketing zou de campagne een breder terrein beslaan, zoals keukengerei, terwijl nichemarketing zich meer toespitst op specifieke onderwerpen, zoals een mixer.

Nichemarketing stelt de gebruiker in staat om zeer gerichte informatie te publiceren, en zich daarmee te promoten als autoriteit op dat gebied.

Geo-targeting
In de internetmarketing worden met de termen "geo-targeting" en "geomarketing" methodes aangeduid om een bepaald gebied in kaart te brengen, om inzicht te krijgen waarop gezocht wordt. Er wordt daarbij gebruikgemaakt van geolocatie software. De volgende waarden worden meegenomen in het onderzoek: land, regio/provincie, stad, postcode, IP adres en andere criteria.

Social Media Marketing

Social Media Marketing is een manier van Internet Marketing waarbij gebruik wordt gemaakt van Sociale Netwerken zoals Facebook en Twitter om specifieke gebruikersgroepen te betrekken bij een marketingcampagne. Het voordeel ten opzichte van traditionele marketing is dat communicatie op twee manieren kan verlopen. Gebruikers van het sociale netwerk kunnen bijvoorbeeld commentaar leveren op campagnes die gevoerd worden door bedrijven. Een gevaar hiervan is wel dat een goedbedoelde campagne om kan slaan als het teveel ingaat tegen de zin van de te bereiken doelgroep. Maar de interactie met de doelgroep kan er ook voor zorgen dat een kleine en goedkope campagne een groot bereik heeft. Een Social Media Marketing campagne kan ingezet worden voor verschillende doeleinden, zoals vergroting van het bereik van een merk, grotere naamsbekendheid, het in contact treden met klanten van het bedrijf of het stimuleren van de hechting en loyaliteit van bestaande klanten.

Bron wikipedia.nl
Moderator of @Moraalridder
Oud en wijs of eigenwijs.

Verdien online geld forum


 

Laatste berichten

jayden0 heeft zich aangemeld op het forum. by Peter
Yesterday at 10:42:23 AM

Re: Extra geld verdienen naast je fulltime baan ! by Pita
March 23, 2019, 10:25:36 AM

Re: Extra geld verdienen naast je fulltime baan ! by Anne
March 23, 2019, 10:09:04 AM

Re: Extra geld verdienen naast je fulltime baan ! by Pita
March 20, 2019, 06:58:48 AM

Starhata heeft zich aangemeld op het forum. by Peter
March 18, 2019, 05:42:04 AM

Re: De mening van Eric by Dimian
March 17, 2019, 08:02:43 PM

Re: De mening van Eric by Alex84
March 17, 2019, 07:30:15 PM

Re: De mening van Eric by Pita
March 17, 2019, 06:57:39 PM

Re: De mening van Eric by Alex84
March 17, 2019, 11:23:12 AM

Alex84 heeft zich aangemeld op het forum. by Peter
March 17, 2019, 10:46:29 AM

Re: De mening van Eric by Anne
March 16, 2019, 02:11:17 PM

Re: Extra geld verdienen naast je fulltime baan ! by Anne
March 16, 2019, 02:09:30 PM

Top Posters

admin
Posts: 4938
Pita
Posts: 1766
Peter
Posts: 1370
Jordi
Posts: 1245
Fee
Posts: 1205
Marco
Posts: 1163
Rob
Posts: 1132
Lexus
Posts: 1119
Chris
Posts: 949
Anneke
Posts: 660
Online Marketeer
Posts: 548
Rene
Posts: 374
Cookie
Posts: 361
Luukratief
Posts: 314
Gerrit87
Posts: 301
Powered by EzPortal